top of page

Kripto Paralar

Qtum, Qtum Coin, Kriptoparabitcoin

Qtum Nedir?

Qtum, hisse senedi kanıtı uzlaşmasını tam olarak kullanan ilk akıllı iletişim platformudur. UTXO modeli üzerine inşa ederek, platform kendi 'Hesap Soyutlama Katmanı'nı ekliyor. Bu, UTXO tabanlı blok zincirinin Sanal Makine (VM) ile sorunsuz etkileşime girmesine izin verir. Platform halihazırda EVM'yi desteklemektedir ancak gelecekteki x86 VM'ler de dahil olmak üzere birden fazla Sanal Makineyi destekleyecektir (geliştirme aşamasında).

 

Qtum, akıllı kontratlar için sonsuz olasılıklar sağlarken, akıllı kontak tasarımcılarına bitcoin ekosisteminin istikrarı ve olgunluğunu sunar. Kendi kendini düzenleyen, kendi kendini değiştiren ve kendi kendine yeten bir şekilde blok zinciri parametrelerini güncellemek için akıllı sözleşme teknolojisini kullanan, gerçek anlamda merkezi olmayan bir yönetişim protokolünü (DGP) kullanan ilk blok zinciridir. Şu anda platformda (örneğin tahmini pazar, IOT, sağlık ve diğer) inşa edilen 17 Dapps var.

Qtum, Singapur merkezli Qtum Vakfı tarafından geliştirilen ve açık kaynak kodlu bir Blockchain projesidir. Qtum, karma bir blok zincir uygulama platformudur.

 

Qtum'un çekirdek teknolojisi, Bitcoin çekirdeğini, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ve Endüstri kullanım durumlarıyla mücadele etmeyi amaçlayan Tahkim Kanıtı konsensüsü de dahil olmak üzere birden fazla Sanal Makineye olanak tanıyan Hesap Soyutlama Katmanı'nı birleştirir. Bunun Akıllı Sözleşmeler ve Merkezi Olmayan Uygulamalar'ın tanıdık bir temel üzerinde çalışmasına ve geliştiriciler için sağlam bir ortam sunmasına imkan vereceğine inanıyoruz.

 

Temel teknoloji, EVM ve Bitcoin Çekirdeği'nin Harcanmayan İşlem Çıkışı modeli arasında köprü görevi gören bir "Hesap Özet Katmanı" kullanmaktadır. Geliştiricilerin güvenilir bilgi kaynakları etrafında inşa edilmiş Akıllı Sözleşmeler oluşturmalarına olanak tanıyan Oracles ve Datafeed işlevselliği olacaktır.

 

QTUM hakkında daha fazla bilgi için Tıklayın

QTUM whitepaper'ını okumak iççin Tıklayın

Qtum'un Kurucuları Kimdir?

Patrick Dai, projenin kurucusu ve Qtum Vakfı'nın başkanıdır. Draper Üniversitesi'nde bilgisayar bilimi okudu ve ardından Çin Bilimler Akademisi'nden doktorasını bıraktı. Kariyerine Alibaba'da ürün müdürü olarak başladı ve ardından 2016'da Qtum'a başlamadan önce Factom, Vechain, Bitse Group ve Meilink dahil olmak üzere bir dizi blockchain projesinde çalıştı. Daha önce Steven adıyla bilindiğini belirtmek gerekir. Dai, bir çıkış dolandırıcılığı skandalına konu olduğu iddia edilen kötü şöhretli BitBay projesinin CTO'suyken.

Diğer iki kurucu ortak, CTO ve blockchain mimarı Neil Mahi ve baş geliştirici Jordan Earls.

Stephen (Xiaolong) XU, 2017'den beri Qtum'un lider geliştiricisidir, daha önce Tencent ve Microsoft'ta yazılım geliştiricisi olarak çalıştı ve Çin Bilimler Akademisi Üniversitesi'nden Bilgisayarla Görme bölümünden mezun oldu.

Qtum resmi web sitesinde listelenen ekip üyelerinin birçoğunun aktif bir Linkedin sayfası veya Github profili yok gibi görünüyor. Qtum'un Bitcoin.com'dan Roger Ver ve cilt bakımı profesyoneli olan erken bir kripto yatırımcısı, Augur ve Blockchain Capital'de EIR'nin kurucu ortağı olan Jeremy Gardner dahil olmak üzere birçok yüksek profilli destekçisi olduğu doğrulandı.

Qtum'u Benzersiz Yapan Nedir?

Qtum, kurucularının BTC ve ETH blok zinciri platformlarında en sorunlu bulduğu dört konuyu ele almaya çalışan genel amaçlı bir blok zinciridir: birlikte çalışabilirlik, yönetişim, iş kanıtı mekanizmasının katılığı ve maliyeti ve akıllı sözleşmeleri gerçek yaşam uygulamalarıyla birleştirmenin zorluğu. Qtum blok zinciri, bunu çözmeyi amaçlayan iki benzersiz teknolojiye sahiptir: Hesap Soyutlama Katmanı (AAL) ve Merkezi Olmayan Yönetim Protokolü (DGP).

 

Hesap Soyutlama Katmanı, Bitcoin'den devralınan UTXO (Harcanmamış İşlem Çıktısı) hesap katmanını Ethereum'dan ilham alan akıllı sözleşme katmanıyla bütünleştirir. Kullanıcıların, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ve x86 sanal makinesi dahil olmak üzere sanal makinelerde uygulamalar oluşturmasına ve barındırmasına olanak tanır. Ayrıca, i686 komut setini ve mevcut uygulamaları benimsemeyi ve Qtum için derlemeyi çok kolaylaştıran C, C++, Rust ve Python gibi çeşitli programlama dillerini destekler. Qtum, yalnızca turing-tamamlanmış akıllı sözleşmelere izin vermekle kalmıyor, aynı zamanda ortak programlama kitaplıklarını akıllı sözleşmeler biçiminde entegre etmeyi planlıyor.

Merkezi Olmayan Yönetim Protokolü, akıllı sözleşmelerin blok boyutu ve gaz ücretleri gibi ağın temel parametrelerini, blok zincirini hard forklamaya gerek kalmadan değiştirmesine olanak tanır; bu, ağ gelişirken çok fazla sorundan kurtarabilir. Tüm ekosistemdeki madenciler (paydaşlar), geliştiriciler ve QTUM sahipleri oylama yoluyla blok zinciri yönetimine dahil olurlar ve blok zinciri kendi kendini yönetme, yükseltme ve yineleme gerçekleştirebilir.

Dolaşımda Kaç Qtum (QTUM) Coin Vardır?

Qtum teknik incelemesine göre, QTUM madeni paralarının ilk arzı 100 milyondu ve bunların tümü proje çevrimiçi hale gelmeden hemen önce basıldı. Mart 2017'de bir ICO süreci ile halka 51 milyon coin satıldı. Bunun üzerine 8 milyon coin erken özel yatırımcılara gitti ve 12 milyon coin proje ekibine dört yıllık bir kilitlenme ile tahsis edildi. Geri kalan kısım, Singapur'da kayıtlı kar amacı gütmeyen bir şirket olan ve Mart 2021'e kadar dört parça halinde alacak olan Qtum Chain Foundation tarafından kontrol ediliyor. Bunlar, iş geliştirme amaçları için ayrılan 20 milyon jeton ve akademik araştırma ve tanıtım için %9'dur.

Madeni para arzı sabit değildir, yeni jetonlar, blok başına 4.0 QTUM'luk ilk blok ödül sübvansiyonundan dört yılda bir blok ödülü yarıya indirilerek, yedi yarılanmadan geçerek, maksimum arzın 107.822.406'ya ulaşacağı 2045 yılına kadar sonunda sıfıra ulaşabilir. QTUM.

Qtum Ağı Nasıl Güvenlidir?

Qtum'a teknik yaklaşım, şu anda Bitcoin ve Ethereum'un kullandığı ile aynı değil. Qtum, ağ güvenliği için MPoS (ortaklaştırılmış hisse kanıtı) konsensüs mekanizmasını seçti. Proof-of-Stake 3.0'ın değiştirilmiş bir versiyonudur.

Protokol, blok doğrulamasını kolaylaştırmak ve güvence altına almak için kullanıcıları kripto paralarını kilitli tutmaya teşvik ediyor. Buna staking denir. Her bloğun onaylanması, ağa bağlanabilirliğe ve bloğu doğrulamak için rastgele şansa dayalı olarak madeni para sahipleri arasında bir rekabettir. Erken PoS protokollerinden farklı olarak, burada blok ödülü sabittir ve elde etme olasılığını belirlemek için madeni para yaşına bağlı değildir. Ödüller bahis miktarıyla orantılı olarak dağıtılır, bu nedenle ne kadar çok jeton yatırılırsa, kullanıcı o kadar fazla ödül alır. Bunun da ötesinde, MPoS protokolü blok ödülünün %10'unu blok üreten madenci ile önceki dokuz madenci arasında bölüştürerek ve kalan %90'ı gelecekte 500 blok geciktirerek “önemsiz sözleşme” saldırılarına karşı korunur.

Bitcoin'de kullanılan iş ispatı mekanizmasının aksine, hisse ispatı algoritmalarının bakımı önemli ölçüde daha az maliyetlidir, daha çevre dostudur ve blok zinciri güvenliğinin temel taşı olan büyük ölçüde ademi merkeziyetçilik sağlayabilir.

QTUM coin alım satım işlemleri için

QTUM

QTUM

Watch Now
Dijital Yatırım dünyası'na ilk adımınızı atarak yüzlerce Altcoin'e hızlıca yatırım yapabilirsiniz.

 

bottom of page